zondag 2 juni 2019

Supervogels

Schitterende etappe, van de Abdij van Valcroissant naar de Cabane de Pison.
Vanuit de abdij lijkt de rotswand van de Glandasse een ontoegankelijke wand van 15 a 20 km breed. Toch zijn er hier en daar passages door die wand. Die waren zo cruciaal voor de herders vroeger dat men dergelijke passages een naam gaf, en niet de Col (in de zin van doorgang tussen twee bergen).
We kiezen voor de Pas de Bachassons omhoog en de Pas de Pison omlaag. De eerste is een ongelofelijk pad dat met een ruime S-bocht twee brede richels volgt. De tweede een verborgen valleitje.
Tussen beide in: de Plautret. Wat een uitzichtsberg! We waren echt blij dat we die erbij hebben genomen. We bleven blijven er zo'n uur genieten van het uitzicht, van de statige Vale Gieren die hier de beste thermiek vinden en van de luchtacrobaten van Gierzwaluwen die voorbijzoeven terwijl ze insecten uit de lucht plukken.
Na deze heerlijke etappe is de Cabane de Pison een beetje een anticlimax. Alles is er wel hoor. Maar de waterbron is zo langzaam dat een wasbeurt er niet inzit, de houtzaag is stuk, de slaapzolder afgesloten (er is een slaaphoek beneden)... Na even teleurgesteld te zijn besluiten we om toch hier te blijven en niet naar de Pré Peyret door te steken. En uiteraard viel het mee. We hadden de hele hut voor onszelf en konden in alle rust experimenteren wat de beste manieren zijn om met elk één kom en samen één koker ons droogvoer in lekker eten en drinken te veranderen.
Purperorchis
Bijschrift toevoegen
Alpenanemoon

Halfweg de S-bocht van de Pas des Bachassons
De Hauts Plateaux vanop de Plautret

Geen opmerkingen:

Een reactie posten