zaterdag 8 juni 2019

Hoog boven de metropool

Lans en Vercors naar Saint-Nizier over de Moucherotte. Onze B&B ligt nog iets voor Lans. Na veel wikken en wegen kiezen we om de kaalslag en het asfalt van het skistation van Lans te kruisen langs de GR. Brede boswegen, niet direct de mooiste natuurbeleving, maar het gaat wel snel vooruit.
Zodra we de pistes voorbij zijn zoeken we het informele pad langs de klifrand. Een vrij lastig pad, dat wel, maar het uitzicht en de eenzaamheid maken dat meer dan goed. Grenoble ligt als een groot ronkende beest aan onze voeten, de maagdelijk witte pieken van de Belledonne en de Mont Blanc blinken aan de horizon.
De Moucherotte is een favoriete wandeling - erg druk. Babbels met passerende trekkers hadden we vandaag niet. Zelfs de gewone bonjour wordt naar stadsgewoonte vaak weggelaten.
Wij willen onze wandelweek in stijl eindigen. Een heel mooie variant langs de kloof van Vallée des Forges, een bospad in het Possebou-bos en de oude tramlijn brengen ons naar Saint Nizier. We bewonderen de Trois Pucelles - een iconische rotspiek voor Grenoble - van alle kanten.

In Grenoble merk ik dat het opnieuw inpassen in het complexe hectische gedoe van de stad me erg lastig valt. Blijkbaar was ik niet lang genoeg weg om een reserve aan innerlijke rust op te bouwen. 

Vallée des Forges

Geen opmerkingen:

Een reactie posten