zaterdag 23 februari 2019

Fabulous fifties, superb sixties

De eerste etappe ging van Saint Nizier naar Lans en Vercors. Met nog een extra stuk onder Saint Nizier erbij omdat mijn overigens lieve kamergenoten hun wekkers veel te vroeg lieten aflopen. Wat doet een mens dan op een wandelvakantie : wandelen natuurlijk.
In de verte de Belledonne keten en de Mont Blanc.

Onderweg twee resten van iconische gebouwen vol glamour en prestige van rond 1960: de skischans van de winterspelen in Grenoble en het luxehotel Hermitage boven op de top van de Moucherotte.
De skischans staat er nog maar is onbruikbaar. Het hotel (bekend van films met Brigitte Bardot, met James Bond...) sloot rond 1975 de deuren en is tien jaar geleden afgebroken.
De tocht was magnifiek. Grenoble, zo'n 1500 lager, aan de voet van een verticale rots lijkt het wel. In de verte het scherpe profiel van de Mont Blanc. 



Op het einde wordt de graat breder en stoten we op een natuurlijke tunnel naar ergens halverwege de rotswand.


De overnachting is in een b&b van de oude stijl dus bij iemand thuis. Ik had het adres fout. Het resultaat is grappig : ik passeer langs de b&b loop door en de gastheer loodst me een kwartier later langs een andere route terug naar omhoog. Een lokaal rondje zoals op het einde van een fietskoers.
De man is zeer interessant. Interesse in wandelen (begeleidt groepen in Canada) en geschiedenis (maakte o.a. een documentaire over de acties van het verzet en de bloedige neerslag ervan in de Vercors in 1944).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten